Szanowni Państwo!

Od roku szkolnego 2022/2023 wprowadzamy elektroniczne płatności za obiady.

Opłaty należy dokonywać do 25 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, za który płacimy, np. za wrzesień należy dokonać płatności za obiady do 25 sierpnia.

OPŁATA ZA WRZESIEŃ 2022 WYNOSI 157,50 ZŁ

Nr konta do wpłat:

Szkoła Podstawowa Specjalna nr 123 w Warszawie

51 1030 1508 0000 0005 5013 0092

tytuł przelewu: „imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady (miesiąc, ze który płacimy)”

Przypominamy również, że za obiady płacimy „z góry”, co oznacza, że nie ma możliwości wydania obiadu uczniowi, który nie ma ich opłaconych.

Jednocześnie informujemy, że od roku szkolnego 2022/2023 nie ma możliwości płatności za obiady w gotówce w sekretariacie szkolnym.

Opłata za wrzesień 2022 wynosi 157,50 zł.

Dziękujemy za terminowe wpłaty!

W przypadku nieobecności w danym dniu, prosimy o odwołanie obiadu NAJPÓŹNIEJ w tym dniu do godziny 9:00.

MENU NA TYDZIEŃ: 16.09-23.09.2022

DATADIETA PODSTAWOWADIETA BEZMLECZNADIETA BEZGLUTENOWADIETA NISKOKALORYCZNA
PIĄTEK
16.09.2022
indyk z żurawiną
kasza kuskus
sałata lodowa
kompot/woda
1, 7
indyk z żurawiną
kasza kuskus
sałata lodowa
kompot/woda
1

indyk z żurawiną
kasza kuskus
sałata lodowa
kompot/woda

indyk z żurawiną
kasza kuskus
sałata lodowa
kompot/woda
1, 7
PONIEDZIAŁEK
19.09.2022
cukinia duszona z mięsem mielonym
kasza bulgur
kompot/woda
1
cukinia duszona z mięsem mielonym
kasza bulgur
kompot/woda
1
cukinia duszona z mięsem mielonym
kasza gryczana
kompot/woda
cukinia duszona z mięsem mielonym
kasza bulgur
kompot/woda
1
WTOREK
20.09.2022
ryba panierowana
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot/woda
1,3, 4
ryba panierowana
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot/woda
1,3, 4
ryba panierowana
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot/woda
4
ryba pieczona
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot/woda
4
ŚRODA
21.09.2022
rosół z makaronem
pierogi ze szpinakiem
surówka z marchewki i jabłka
kompot/woda
1,3,9
rosół z makaronem
pierogi ze szpinakiem
surówka z marchewki i jabłka
kompot/woda
1,3
rosół z makaronem
pierogi ze szpinakiem
surówka z marchewki i jabłka
kompot/woda
9,3
rosół z makaronem
pierogi z mięsem
surówka z marchewki i jabłka
kompot/woda
1,3
CZWARTEK
22.09.2022
potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym z serem parmezan
makaron
owoc
kompot/woda
1,3,7
potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym
makaron
owoc
kompot/woda
1,3
potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym
makaron
owoc
kompot/woda
potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym
makaron
owoc
kompot/woda
1,3, 7
PIĄTEK
23.09.2022
gołąbki
ziemniaki
ogórek kiszony
kompot/woda
1, 3

gołąbki
ziemniaki
ogórek kiszony
kompot/woda
1, 3

gołąbki
ziemniaki
ogórek kiszony
kompot/woda
gołąbki
ziemniaki
ogórek kiszony
kompot/woda
1,3

WYKAZ ALERGENÓW I ICH NUMERY W JADŁOSPISIE:

1: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2: Skorupiaki i ich pochodne.

3: Jaja i produkty pochodne.

4: Ryby i produkty pochodne.

5: Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6: Soja i produkty pochodne.

7: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8: Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9: Seler i produkty pochodne.

10: Gorczyca i produkty pochodne.

11: Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12: Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13: Łubin i produkty pochodne.

14: Mięczaki i produkty pochodne.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzić miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.