Szanowni Państwo!
Od roku szkolnego 2022/2023 wprowadzamy elektroniczne płatności za obiady.
Informację o kwocie do zapłaty będą wklejane do zeszytów korespondencji ostatniego dnia miesiąca. W przypadku nieobecności dziecka, można będzie uzyskać je telefonicznie w sekretariacie szkoły.
Prosimy o dokonywanie opłat do 10-ego dnia miesiąca.
Szanowni Państwo,
informujemy, że OD 1 MAJA 2025 CENA JEDNEGO OBIADU ZOSTAJE PODNIESIONA O 1 ZŁ I WYNOSI 10,00 ZŁ.
Należność obejmuje wyłącznie koszt zakupu produktów użytycz do przygotowania posiłków.
Podwyżka cen obiadu podyktowana jest wzrostem cen artykułów spożywczych.
Nr konta do wpłat:
Szkoła Podstawowa Specjalna nr 123 w Warszawie
51 1030 1508 0000 0005 5013 0092
tytuł przelewu: „imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady (miesiąc, ze który płacimy)”
Przypominamy również, że za obiady płacimy „z góry”, co oznacza, że nie ma możliwości wydania obiadu uczniowi, który nie ma ich opłaconych.
Jednocześnie informujemy, że od roku szkolnego 2022/2023 nie ma możliwości płatności za obiady w gotówce w sekretariacie szkolnym.
Dziękujemy za terminowe wpłaty!
W przypadku nieobecności w danym dniu, prosimy o odwołanie obiadu NAJPÓŹNIEJ w tym dniu do godziny 9:00.
MENU NA TYDZIEŃ: .25.04 -30.04.25
DATA | DIETA PODSTAWOWA | DIETA BEZMLECZNA | DIETA BEZGLUTENOWA | DIETA NISKOKALORYCZNA |
---|---|---|---|---|
PIĄTEK 25.04.25 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 |
PONIEDZIAŁEK 28.04.25 | spaghetti bolognese owoc kompot/woda 1, 7 | spaghetti bolognese owoc kompot/woda 1 | spaghetti bolognese owoc kompot/woda | spaghetti bolognese owoc kompot/woda 1, 7 |
WTOREK 29.04.25 | zupa zacierkowa pierogi podlaskie z okrasą surówka z marchewki woda z cytryną 1, 9 | zupa zacierkowa pierogi podlaskie z okrasą surówka z marchewki woda z cytryną 1, 9 | zupa włoska pierogi podlaskie z okrasą surówka z marchewki woda z cytryną 9 | zupa zacierkowa pierogi podlaskie z okrasą surówka z marchewki woda z cytryną 1, 9 |
ŚRODA 30.04.25 | pulpety w sosie koperkowym kasza bulgur surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3 | pulpety w sosie koperkowym kasza bulgur surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3 | pulpety w sosie koperkowym ryż surówka wielowarzywna herbata owocowa 3 | pulpety w sosie koperkowym kasza bulgur surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3 |
CZWARTEK 1.05.25 | – | – | – | |
PIĄTEK 25.04.25 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 3, 9 | schab pieczony kluski śląskie surówka wielowarzywna herbata owocowa 1, 3, 9 |
owoc
kompot/woda
WYKAZ ALERGENÓW I ICH NUMERY W JADŁOSPISIE:
1: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2: Skorupiaki i ich pochodne.
3: Jaja i produkty pochodne.
4: Ryby i produkty pochodne.
5: Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6: Soja i produkty pochodne.
7: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8: Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9: Seler i produkty pochodne.
10: Gorczyca i produkty pochodne.
11: Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12: Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13: Łubin i produkty pochodne.
14: Mięczaki i produkty pochodne.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzić miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.