Szanowni Państwo!

Od roku szkolnego 2022/2023 wprowadzamy elektroniczne płatności za obiady.

Informację o kwocie do zapłaty będą wklejane do zeszytów korespondencji ostatniego dnia miesiąca. W przypadku nieobecności dziecka, można będzie uzyskać je telefonicznie w sekretariacie szkoły.

Prosimy o dokonywanie opłat do 2-ego dnia miesiąca.

OD 1 WRZEŚNIA 2023 CENA JEDNEGO OBIADU WYNOSI 9,00 ZŁ

Nr konta do wpłat:

Szkoła Podstawowa Specjalna nr 123 w Warszawie

51 1030 1508 0000 0005 5013 0092

tytuł przelewu: „imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady (miesiąc, ze który płacimy)”

Przypominamy również, że za obiady płacimy „z góry”, co oznacza, że nie ma możliwości wydania obiadu uczniowi, który nie ma ich opłaconych.

Jednocześnie informujemy, że od roku szkolnego 2022/2023 nie ma możliwości płatności za obiady w gotówce w sekretariacie szkolnym.

Dziękujemy za terminowe wpłaty!

W przypadku nieobecności w danym dniu, prosimy o odwołanie obiadu NAJPÓŹNIEJ w tym dniu do godziny 9:00.

MENU NA TYDZIEŃ:

DATADIETA PODSTAWOWADIETA BEZMLECZNADIETA BEZGLUTENOWADIETA NISKOKALORYCZNA
PIĄTEK
PONIEDZIAŁEK
WTOREK

ŚRODA
CZWARTEK
PIĄTEK

WYKAZ ALERGENÓW I ICH NUMERY W JADŁOSPISIE:

1: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2: Skorupiaki i ich pochodne.

3: Jaja i produkty pochodne.

4: Ryby i produkty pochodne.

5: Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6: Soja i produkty pochodne.

7: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8: Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9: Seler i produkty pochodne.

10: Gorczyca i produkty pochodne.

11: Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12: Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13: Łubin i produkty pochodne.

14: Mięczaki i produkty pochodne.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzić miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.